Eğlencede öldüler "yas" ilan edildi, madende öldüler "kader" denildi

Cadılar Bayramı kutlamalarında izdihamda ölen 153 vatandaşı için Güney Kore'de yas ilan edildi. Bartın'da maden faciasında hayatını yitirenler için ise Türkiye'de yas ilan edilmedi.

Türkiye Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren 41 maden işçisinin acısını yüreklerde yaşarken, faciaya ilişkin iktidar kanadından 'kader', 'kader planı' yorumlarının gelmesi, sorumlulara dair henüz somut bir yaptırımın olmaması yürekleri bir kez daha dağladı.

Şimdiye kadar 25 kişi gözaltına alınsa da henüz tutuklanan olmadı. 

GÜNEY KORE'DE ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Öte yandan Güney Kore'de Cadılar Bayramı kutlamalarında yaşanan izdiham ve buna bağlı olarak 153 kişinin yaşamını yitirmesiyle birlikte Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ulusal yas ilan etti.

Güney Kore'de ölen insanlar için yas ilan edilirken, Türkiye'de son maden faciasında buna benzer hiçbir tavır sergilenmemesi ise dikkat çekti.

Gündem Haberleri

Yurt Gazetesi Temsilcisi Abdullah Ağırkan’dan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’a Ziyaret
3 sizden 3 bizden görevlendirin...
RTÜK'ten Sözcü TV, Halk TV, NOW TV ve Tele1'e ceza
Cem Küçük'ten dikkat çeken bakanlık önerisi geldi
Mekanizma kurulacak