Emniyet o hesaplar hakkında inceleme başlattı

Emniyet, internetten elde edilen görüntülerle kendilerini yabancı uyruklu hesaplar gibi gösteren paylaşımları yapanlara yönelik inceleme başlatıldığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, son dönemde sosyal medyada göçmenler üzerinden provokatif paylaşımlar yaptığı öne sürülen hesaplarla ilgili olarak açıklama yaptı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında sosyal medya platformlarında açık kaynaklardan kolaylıkla elde edilebilecek provokatif görüntüler ile kendilerini “Afgan, Pakistanlı” hesaplar gibi göstererek ülkemizde iç karışıklık çıkarmak amacıyla dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapıldığı görülmüş olup gerekli incelemeler başlatılmıştır. Bu ve benzeri operasyon hesaplarına fırsat verilmeyecektir.”

Güncel Haberleri

Maltepe'de kiracı dehşeti: Can kayıpları ve yaralı var, özel harekat polisi sevk edildi
Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor? 2026 pastırma yazı kaç gün sürecek?
Vanlı Kara Haydar'ın fenomen eşi Çağla Öz gözaltına alındı
Kaşif Kozinoğlu dosyasında çarpıcı ayrıntı: Ambulans ekibi yemekteymiş, müdahale 29 dakika gecikmiş
Hasidik Yahudiler belgeseli 70 milyon izlenmeye ulaştı: Ruhi Çenet'ten dikkat çeken açıklama