Engellilerin sorununu CHP 93, AKP 4 kez gündeme getirdi

TBMM’nin 27’nci yasama döneminde engelli yurttaşların sorunlarının çözülmesi için 127 kanun teklifi verildi, 93 kanun teklifiyle engellilerin sorunlarının çözümü için en fazla uğraşan parti CHP olduğu ortaya çıktı.

TBMM’nin 27’nci yasama döneminde engelli yurttaşların sorunlarının çözülmesi için 127 kanun teklifi verildi, 93 kanun teklifiyle engellilerin sorunlarının çözümü için en fazla uğraşan parti CHP oldu. İktidar partisi AKP ise sadece 4 kanun teklifi verdi ve teklifin biri MHP ile ortak olduğu biliniyordu.

TBMM’de engelli yurttaşların sorunun çözümü için yapılan yasama faaliyetinin istatistiği ortaya çıktı. Engellilerin sorunlarına yönelik 27’nci yasama yılında 127 kanun teklifi verildi. 93 teklifle en çok kanun teklifi veren parti CHP olurken, CHP’yi 13 kanun teklifiyle MHP izledi. MHP’nin ardından 9 kanun teklifiyle İYİ Parti ve 8 kanun teklifiyle HDP geldi. İktidar partisi AKP ise sadece 3 kanun teklifi verdi. Ayrıca MHP ve AKP ortak olarak bir kanun teklifi verdiği biliniyor.

Güncel Haberleri

İstanbul’da sağanak hayatı felç etti: Vali Gül’den ‘evden çıkmayın’ uyarısı
YAYDER’de yeni dönem: Görev dağılımı yapıldı, bölge temsilcileri belirlendi
Halk TV çalışanlarından ortak açıklama: “Gazetecilik bitmez, bugünler geçer”
Netflix, 2030 Dünya Kupası'nın yayın haklarını satın aldı
Manifest'in 'Tralala' şarkısı 4 günde 18 milyon izlendi