Meclis Başkanı Şentop, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı ile ilgili konuşan Şentop şöyle dedi:
"HUKUKİ ENGEL YOK"
"Bir hukukçu olarak, bir şeyi değerlendirebilmek için o şeyin hukuken kıymetli olması lazım. 'Zırva tevil kabul etmez' diye bir söz var. Aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz ama bunun hukuki kıymet ifade etmesi için bir hukuki dayanakları olması, en azından kısmen de olsa bir hukuki yorum tekniğine dayanıyor olması lazım. Bu konu daha önce de birkaç kere gündeme getirildi. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tekrar aday olması konusunda herhangi bir hukuki engel yok, bu çok açık. Konuyla ilgili akademik, uzunca bir makale yazdım. Biraz daha eklemelerle kitaba dönüşecek bir makale. Yani bunun bir kitabını yazdığımı söyleyebilirim. Anayasa Komisyonu Başkanıyken yapılan tartışmaları da biliyorum. Komisyon raporu da var."
"ANAYASA'NIN 101. MADDESİ BÜTÜNÜYLE DEĞİŞTİ"
Şentop, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Anayasa'nın 101. maddesinin bütünüyle değiştiğini, yeni 101. maddenin, eski maddeyi yürürlükten kaldırdığını, yeni düzenlemeye göre Cumhurbaşkanı'nın iki defa seçilebileceğini bildirdi.
"MADDENİN YENİLENDİĞİNİ BİLMEYEN, BİLGİSİZLİKLE KONUŞANLAR BUNU TARTIŞIYOR"
Yeni düzenlemeyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday alabileceğini vurgulayan Şentop, "Hukuken bunun tartışılacak bir tarafı yok. Bunu hukukçu olmayanlar daha çok tartışıyor veya maddenin yenilendiğini bütünüyle bilmeyen, bunu araştırmadan konuşan, yani bilgisizlikle konuşanlar bu konuyu tartışıyor. O konuda herhangi bir tereddüt yok." dedi.