Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu: "Bunların derdi Kürt değil. Bunlar katil katil, bunlar terörist"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu. HDP'yi hedef alan Erdoğan, "Bunların derdi Kürt değil. Bunlar katil katil, bunlar terörist" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da temel atma töreninde konuştu. Konuşmasında HDP'yi ve muhalefeti hedef alan Erdoğan şunları söyledi:

"TERÖRİSTLER"

"Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 51 yavrumuzu Diyarbakır'da maalesef öldürmediler mi? Şimdi bu Selo nerede? Yasin Börü yavrumuzu bunlar şehit etmediler mi? Bu yavrularımızın üzerinden arabalarla geçerek şehit etmediler mi? Bunların derdi Kürt değil. Bunlar katil katil, bunlar terörist. Bu teröristlere 14 Mayıs'ta gerekli dersi vermeye var mıyız?

"UZATTIĞIMIZ ELİ ISIRMAYA KALKMAZLARDI"

"Diyarbakır için derdi olan yürüttüğümüz çözüm sürecinde uzattığımız eli ısırmaya kalkmazlardı.  Kandil'den bay bay Kemal'i destekleyeceklermiş. Oradan talimat veriyorlar. Benim Kürt kardeşlerimi böyle aldatacaklarını zannediyorlar. Gereken dersi 14 Mayıs'ta vermeye var mıyız? Bunlardan hangisinin kimin ne derdine derman olduğunu gördünüz değil mi? Bunlar benim Diyarbakır Anneleri'nin yavrularını dağa kaçırmadılar mı? Orada bunları taciz etmediler mi?

"TEK PARTİ FAŞİZMİNİN TEMSİLCİSİ CHP'NİN KURDUĞU MASAYA YANCI YAZILDILAR"

Bunlara 14 Mayıs'ta tarihi bir ders vermeye var mıyız? Hazır mıyız? Bir de gittiler Diyarbakır'a ve Kürt kardeşlerime en çok eziyet etmiş tek parti faşizminin temsilcisi CHP'nin kurduğu masaya yancı yazıldılar. Bizim tek derdimiz bu ülkedir.

Bizim topraklarımızda, Irak'ta başaramadıkları oyunu Suriye'de tekrarlamaya çalışanlar bugün varlar ama yarın unutmayın olmayacaklar. Biz bu coğrafyada ilelebet kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz. Buradan altını çizerek ifade etmek isterim ki, milletimizin geleceğinde ne sokaklarında beyaz torosların gezdiği ne de dağlarında canilerin cirit attığı bir Türkiye fotoğrafına yer yoktur, olmayacaktır. PKK'sından FETÖ'süne terör örgütlerinin siyaseti yönlendirdiği Türkiye'yi de asla kabul etmeyeceğiz."

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan CHP Lideri Özgür Özel'e 'jammer' ve 'bant' yanıtı
CHP yoğun şaibe altında
Bakanlık ünlü peynir markasını ifşa etti
İki il için endişeliyim
“İşte kanıt, işte yanıt…”