Erdoğan enflasyonda gerileme takvimini erteledi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Hedefimiz enflasyonu aşağıya çekmektir. Attığımız, atacağımız adımlarla inşallah mayıstan sonra gerilemeye de başlayacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşü kaydedilen ilerlemeler ve gündemdeki konularla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Attığımız, atacağımız adımlarla inşallah mayıstan sonra gerilemeye de başlayacaktır” dedi.

Hükümet daha önceki yıllarda da belli ayları işaret ederek enflasyonun düşeceğini, hararetinin azalacağını açıklamıştı. O açıklamalar bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleriyle yenilendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de enflasyonun Nisan ayında zirveye ulaşacağını fakat yüzde 50 seviyesini aşmayacağını söylemişti. Bakan Nebati daha önce enflasyonun ocak ayında zirve yapacağını düşündüklerini belirtmişti.

Gündem Haberleri

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker Ulaşım Esnafını TBMM'de Buluşturdu
DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak