Erdoğan ile görüşen Mehmet Şimşek de AKP'ye kapıyı kapattı! Ömer Çelik'ten açıklama geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP Genel Merkezi'nde görüşen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP'nin teklifini reddetti.

Cumhur İttifakı'nın yaklaşan seçimler için destek arayışları sürüyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü. Ancak AKP, Şimşek'ten de umduğunu bulamadı. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın, ekonominin başına geçirme planları yaptığı öne sürülen Mehmet Şimşek ile ilgili açıklama yaptı.

"MEHMET ŞİMŞEK AKTİF SİYASETİ DÜŞÜNMÜYOR"

Çelik, Mehmet Şimşek'in aktif siyaseti düşünmediğini kaydederek şunları söyledi:

"Sivil toplum kuruluşlarında önemli danışmanlıklar yapıyor. Dünyada geliştirilen politikalara katkı veriyor. Aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın parti politikalarımıza ya da hükümet politikalarımıza dönük olarak herhangi bir şekilde beyan ettiği, emrettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, her türlü katkıyı vereceğini, her türlü çabayı göstereceğini, emek sarf edeceğini bir kere daha ifade etti. Dolayısıyla dediğim gibi olağanüstü bir durum yok Mehmet Bey'le ilgili. Mehmet Bey zaten gelip giden bir arkadaşımız buraya. Bizim kendisiyle dışarıda da görüştüğümüz bir arkadaşımız. Aktif siyaseti kendisi düşünmüyor."

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’