AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda yaptığı mitinge katılımın 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını savundu.
Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Dün İstanbul bir başka güzel, bir başka muhteşemdi. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde şehrimizin 39 ilçesinden 1,7 milyonu aşkın hemşehrimizle "TÜRKİYE BİZE EMANET" dedik” ifadelerini kullandı.
Erdoğan'dan İstanbul mitingi: Bay Bay Kemal, benim milletim ayyaşa sarhoşa kalkıp da meydanı bırakmazErdoğan'dan İstanbul mitingi: Bay Bay Kemal, benim milletim ayyaşa sarhoşa kalkıp da meydanı bırakmaz
Ancak, teyit.org, Erdoğan’ın iddiasını araştırdı ve gerçeğin pek de öyle olmadığını açıkladı. Teyit.org’dan yapılan açıklamada, “Miting sırasında çekilen fotoğraflara göre hesaplama yaptığımızda miting alanına bu kadar kişi sığması mümkün görünmüyor” denildi.
Açıklamaya ek olarak, AKP’nin İstanbul mitinginin yapıldığı alana sığabilecek en fazla insan sayısının 865 bin civarında olduğunu belirtildi.