'Erdoğan'ı seçimin tekrarına damat ikna etti'

Gazeteci Sabahattin Önkibar, OdaTV'de kaleme aldığı kulis yazısında, AKP'li bir Milletvekili ile görüşmelerini kaydetti.

Gazeteci Sabahattin Önkibar, AKP'li bir Milletvekili ile gerçekleştirildiği anlaşılan kulis diyaloglarını, OdaTV'deki köşesine taşıdı. Yazı fazlaca tartışılabilecek cinsten ifadeler içerirken, "O" olarak belirtilen kişinin "Lakin iyi bildiğim şey Cumhurbaşkanımızın başlangıçta İstanbul seçim sonucu kabullendiğiydi. Bilahare Berat Albayrak Bey ile yakın çevresinin telkini ile görüş değiştirdiği söylendi" ifadeleri, yazının en çarpıcı satırları arasında yer alıyor. 

Önkibar konuştuğu kişi üzerine oluşacak meraklara şöyle yanıt verdi: “Sohbetimi yaz ama adımı yazma, sıkıntıya girerim” dediği için o ismi açıklamayacağım. İki dönem AKP’de milletvekili olan ve hala siyasetin göbeğindeki o isim benim 30 yıldır yakın tanıdığım. Adını Odatv Genel Yayın Yönetmeni  Barış Pehlivan ile paylaştığım o ismi Türkiye kamuoyu yakından tanıyor.

Yazıda yer alan bazı önemli diyaloglar şöyle: 

BEN: YSK üye çoğunluğunun neye direndiği konusunda bir duyumunuz var mı?

O: İptal için somut delil yok ve kamu vicdanı tatmin edilemedi diyorlarmış. Tarih önünde mahkûm oluruz ve Türkiye’de bundan böyle seçimi tartışılır hale getiririz diyorlarmış… Yukarıda söyledim; bunlar siz gazetecilerin ifadesi ile kulis dedikodusu.

...

O: Arkadaşlar yemekte dört üye banko bizden, diğerleri direniyor, dediler… Bir milletvekili arkadaş, Başkan Sadi Güven’in istifa resti çektiğini bile söyledi.

BEN: Bu çok önemli bir iddia?

O: Doğru, söylenenler iddia kabilinde, yani ispatlamanın imkanı yok. Dedikodu da olabilir... Ama emin olduğum husus, YSK’da ibre yüzde 55-45 muhalefetin lehinde.

BEN: Peki, tablo bu ise Cumhurbaşkanı o açıklamayı niye yaptı?

O: Bilmiyorum. YSK üyelerinin önünü açmak için olabilir… Üç gün önce sandık başkanlarının ifadeye çağrılmasını, seçimi iptal etmeye kamuoyu oluşturmak şeklinde yorumlayanlar var.

...

BEN: AK Parti için İstanbul belediyesi niçin bu kadar önemli?

O: Önemli çünkü günümüzde siyasetin finansman ile organizasyonları büyük ölçüde Belediyeler aracılığı ile oluyor... İstanbul belediyesi bizde olmasın, Yenikapı’da 2 milyon insanı biraraya getiremez ancak 100-200 bin kişilik mitingler yaparız. İlaveten İstanbul Belediyesi'nin Suriyeliler konusunda aktif yardım ve rolleri var.

...

BEN: AK Partili muhalifler yani Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile temasınız var mı?

O: Ben onlardan uzak duruyorum ama sayın Cumhurbaşkanımız o konuda çok tedirgin, çünkü yüzde bir oy bile alsalar onu bizden yani AK Parti’den alacaklar. Çıta yüzde 50 olunca artık bir oy bile çok ehemmiyet arz ediyor.

Güncel Haberleri

Kurucusu kadın olan Türkiye’nin en büyük cirolu 10 şirketi
İşte en hızlı interneti olan ülkeler!
5 dizi ekranlara veda ediyor! İşte final tarihleri
Ünlü YouTuber paraşütten yere çakıldı
Nihat Hatipoğlu'ndan 'pavyon' yanıtı