Erdoğan'ın danışmanı Saral: Dünyayı Beştepe'den seyrediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Oktay Saral, BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylaması için "Dünya 5'ten büyüktür diyoruz çünkü dünyayı Beştepe'den seyrediyoruz" yorumunu yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasına 'hükümsüz' diyen karar, ezici çoğunlukla kabul edildi. Bu karar, hükümet tarafından memnuniyetle karşılandı. Kararı sevindirici bulanlardan birisi de Erdoğan'ın danışmanlarından olan Oktay Saral oldu. Saral, Kudüs oylamasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ABD'nin veto etmesime göndermede bulundu.

Saral, sosyal medya ağı Tiwtter'dan paylaştığı mesajda "Dünya 5'ten büyüktür diyoruz, çünkü biz dünyayı Beştepe'den seyrediyoruz" ifadesini kullandı. Erdoğan, BMGK'nın 5 daimi üyesinin veto hakkı olmasını sıkça eleştiriyor ve bu eleştiriyi "Dünya 5'ten büyüktür" sözleriyle ifade ediyor.  BMGK'da veto hakkı bulunan ülkeler şöyle: ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti ve Rusya. Bu 5 üyeden herhangi birisi bir karar hakkında veto hakkını kullanırsa, tasarı geçersiz sayılıyor.

Güncel Haberleri

WhatsApp’ta yeni dönem: Mesaj başına ücret geliyor
AYM önünde kendini vuran emekli polis hayatını kaybetti
Dünyanın en uzun menzilli otomobili satışa sunuldu: Tek şarjla 1.100 kilometre
Avukatın adını kullanarak bir günde 1 milyon liralık vurgun yaptılar
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 2. dalga: Çok sayıda gözaltı