Erdoğan'ın imzasıyla TÜİK'te görevden alma

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Yardımcısı Fatih Şahin görevden alındı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de, TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in görevden alındığı duyuruldu.

Görevden alma kararı ile ilgili Resmi Gazete'de şu ifadelere yer verildi: 

"Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince görevden alınmıştır"

FATİH ŞAHİN KİMDİR?

1982 yılında Samsun’da doğan Fatih Şahin, 2005 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Ardından Türkiye İstatistik Kurumu’nda Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamış ve 2011 yılında Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nda Uzman olmuştur. 2013-2020 yılları arasında Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nda İç Kontrol Grup Sorumlusu olarak görev yapmıştır. Bunu müteakiben 2020 yılında sırasıyla Metaveri ve Standartları Daire Başkanlığı ve Personel Daire Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

23 Şubat 2021- 01 Temmuz 2021 tarihleri arasında TÜİK Başkan Yardımcılığı görevini vekaleten yürütmüştür. Sosyal İstatistikler Daire Başkanlığı’nda Uzman olarak görevini yürütmekte iken 17 Mart 2022 tarihinde vekaleten TÜİK Başkan Yardımcılığına atanmıştır. 22 Nisan 2022 tarih ve 31818 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile TÜİK Başkan Yardımcılığına asaleten atanmıştır. Fatih Şahin evli olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’