Erdoğan'ın kararıyla bazı alanlar artık orman değil

Cumhurbaşkanı kararıyla Balıkesir, Kütahya, Bingöl, Bolu, Çorum, İzmir, Kastamonu, Rize, Sinop, Mersin ve Karabük'te bazı alanların orman sınırları dışına çıkartıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Balıkesir, Kütahya, Bingöl, Bolu, Çorum, İzmir, Kastamonu, Rize, Sinop, Mersin ve Karabük'ün bazı ilçelerinde krokileri ile sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılması kararlaştırıldı.

Kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi.

Gündem Haberleri

YÖK’ten Yeni Bölümler: Yapay Zeka, Büyük Veri ve Uzay Teknolojileri Üniversitelerde
Ezberler bitti, eski siyaset bitti, kale siyaseti bitti...
Makas Açılıyor: CHP Zirvede, MHP Baraj Altında!
Küresel Gerginlikler Bir Savaşın Ayak Sesleri mi?
'Kin ve Nefret' Paylaşımlarına Soruşturma Açıldı!