Erdoğan'ın Sezen Aksu Çıkışını Görmeyen Gazeteler

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sezen Aksu’yu hedef aldığı sözlerini gazetesine taşımayan medya organlarını eleştirdi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sezen Aksu’yu hedef aldığı sözlerini ‘görmeyen’ medya organlarına tepki gösterdi. Bildirici, “İktidar güdümlü ‘gazetecilik’ izin gelmeyince kör, sağır. Gazeteci dediğin sanatı, sanatçıyı savunur, tehdide karşı çıkar” dedi.

Cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şarkısında geçen, "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu ile ilgili isim vermeden konuşmuş; "Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” demişti.

Erdoğan’ın Sezen Aksu’yu hedef almasını eleştiren Bildirici, söz konusu açıklamaya yer vermeyen medya organlarına tepki gösterdi. Bildirici, Twitter hesabından şunları kaydetti:

“Bir cumhurbaşkanı düşünün cami içinde imamdan mikrofon kapıp ‘O dilleri koparırız’ diye sanatçıyı tehdit etsin! Bir medya düşünün o tehdidi yazamasın! İktidar güdümlü “gazetecilik” izin gelmeyince kör, sağır. Gazeteci dediğin sanatı, sanatçıyı savunur, tehdide karşı çıkar…”

Bildirici'nin paylaştığı gazete örnekleri şöyle:

Gündem Haberleri

Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı: İstanbul Dahil Birçok İlde Alarm
Murat Boz ve Demet Özdemir mahsur kaldı!
Başsavcılık’tan fon soruşturmasına tedbir kararı: İşte isim isim 109 kişi!
AK Parti’ye Katılacağı İddia Edilen Büyükşehir Belli Oldu!
Ankara Barosu’nda Seçim Sonucu Belli Oldu: Elçin Özge Şimşek Çağlayan Kazandı