Ertuğrul Özkök: Fatih Altaylı'yla Bakan'ın önünde tartıştık

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Habertürk yazarı Fatih Altaylı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un önünde tartıştıklarını söyledi.

Ertuğrul Özkök, "İnsanlık tarihinin yüzde 1'i işte bu taşlarla başlıyor" başlığıyla yayımlanan yazısında "Göbeklitepe kalıntılarına bakarken Fatih Altaylı, çıkarılan eserleri yağmurun etkisinden korumak için Almanların yaptığı tente çadırı beğenmediğini söylüyor" aktarımını yaptı.
Özkök, Altaylı'nın "İhaleyi alan Alman firma, burası için özel bir çalışma yapmadı. Almanya'da bir futbol sahasını örtmek için yaptığı projeyi aynen buraya uyguladı" dediğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un, Altaylı'yı herhangi bir görüş bildirmeden dinlediğini ifade eden Özkök, kendisinin farklı düşündüğünü belirtti.

Özkök, şunları kaydetti:

"Kazıda çıkarılan eserlerin üzerine yapılan tentenin projesini çok beğendim. Hem estetik olarak, hem mühendislik olarak bana çok iyi göründü."

Güncel Haberleri

Meteoroloji'den peş peşe sağanak uyarısı: Listede İstanbul da var!
'Ahbap' soruşturması: 4 isim daha ifade verecek
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Köy korucusu tutuklandı
Resmi Gazete'de yayımlandı: 115 maden sahası ihaleye çıkarılacak
AYM'den 'Sivas Katliamı' kararı