Esenyurt'ta gergin meclis: Belediye Başkanı toplantıyı terk etti

Esenyurt Belediyesi'nin yeni binasının Esenyurt Üniversitesi'ne tahsis edileceği eski belediye binasının ise yeniden yapılacağı söylemlerine tepki gösteren CHP'li Meclis Üyesi Taner Uluğ, ''bir AVM için 150 bin insanın mahkum olması sizin eseriniz'' dedi. Bunun üzerine AKP'li Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe meclis toplantısını terk etti

5 Nisan 2018 Esenyurt belediye meclis toplantısında CHP meclis üyeleri ile AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe arasında yaşanan sert tartışmalar sonucunda yeni bir skandala imza atıldı.
 Faaliyet raporunu sunan Alatepe yeni belediye binasının yüksek katlı olması, sebebiyle eski belediye binasının yeniden belediye binası olarak kat karşılığı yapılacağını 2017 faaliyet raporunda sinevizyon gösterisi ile sunması sert tartışmalara sebep oldu.

 Yeni belediye binasının Esenyurt Üniversitesi'ne hukuk ve tıp fakültesi olarak tahsis edileceği, ve eski belediye binasının yeniden müteahhide verilerek yeni belediye binası yapılmasına sert itirazlarda bulunuldu. CHP meclis üyesi Taner Uluğ, ''yeni belediye binasının İncirtepe, İnönü, Akşemsettin ve Yunusemre mahallelerinin Kemalpaşa Caddesi'nden çıkışlarını Doğanaraslı bulvarına kapatıp, Doğanarslı bulvarının üstünü 8 bin metrekare meydan yaparak bir AVM için 150 bin insanın mahkum olması sizin eseriniz. Şimdi utanmadan bu yeni belediye binası olmadı, yeniden belediye binası yapalım diyorsunuz'' ifadelerini kullandı. 

İmar rantının dayanılmaz cazibesi Esenyurt'ta diyen Taner Uluğ ''yeşil alanları aynı zamanda, artan nüfusla beraber eğitim problemini, trafik kaosunu ve Esenyurt'taki kronik sorunları gündeme taşıyarak'' belediye başkanına yüklendi. 

Uluğ'un konuşmasını bitirmeden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe meclis toplantısını terk etti. Kendisini dinlemesi gerektiğini söyleyen CHP meclis üyesi Taner Uluğ da meclisten sert tartışmaların ardından ayrıldı. Çok hararetli bir meclis oldu Nisan ayı meclisi.

Güncel Haberleri

Cinayetin arkasından PUBG çıktı
Mahiroğlu hakkında yakalama kararı
Ferdi Zeyrek'in sağlık durumunda son durum
Güncel motorin, benzin fiyatları ne kadar oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e geçmiş olsun telefonu