Eski CIA uzmanı Barkey'e yakalama kararı

15 Temmuz darbe girişiminin 'uluslararası ayağı' olduğu iddiasıyla eski CIA uzmanı Henri Barkey'e yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası ayağı olduğu iddiasıyla eski CIA uzmanı Henri Barkey'e yakalama kararı çıkarttı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Hasan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturmada, 15-16 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Splendid Otel'de yapılan toplantıda Henri Jack Barkey'in darbeyi organize edip koordine ettiği ileri sürülüyor.

Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş'ün haberine göre, ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile Osman Kavala'nın da tutuklandığı soruşturma dosyasındaki bulgulara göre Henri Barkey'in şüphelilerle Türkiye ve yurt dışında bir araya geldiği ve toplantılar yaptığı iddia ediliyor.

Güncel Haberleri

WhatsApp’ta yeni dönem: Mesaj başına ücret geliyor
AYM önünde kendini vuran emekli polis hayatını kaybetti
Dünyanın en uzun menzilli otomobili satışa sunuldu: Tek şarjla 1.100 kilometre
Avukatın adını kullanarak bir günde 1 milyon liralık vurgun yaptılar
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 2. dalga: Çok sayıda gözaltı