Eski Milliyet yazarına FETÖ üyeliğinden hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılanan Milliyet gazetesi eski yazarı Mehmet Gündem hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılanan Milliyet gazetesi eski yazarı Mehmet Gündem hapis cezasına çarptırıldı. 

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu olarak getirilen Gündem savunmasında, "Hukuka ve adalete inancım var. Masum olduğumu biliyorum. 25 yıllık gazeteciyim. Türkiye'de tanınan ve bilinen bir gazeteci yazarım. Ben Bylock kullanmadım. İddianamede geçen söz konusu yapılan telefon görüşmeleri çok eskidir ve mesleki olarak uygundur. Herhangi bir suç kastı yoktur. Örgüt üyesi değilim, kimseyle örgütsel bağım yok. Terör örgütü üyeliği ile yargılanmak utanç vericidir. Burada sanık kürsüsünde olmamalıydım. 21 aydır tutukluyum, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Gündem'in avukatı Ömer Faik Çetiner de müvekkilinin Bank Asya'da hesabının bulunmasının terörle bağlantılı olduğu anlamına gelmediğini belirterek, bilirkişi raporunda müvekkilinin Bylock kullanmadığının tespit edildiğini ve suç işlediğine dair delil bulunmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Gündem'i, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutuklu kaldığı süreye göre tahliyesini de kararlaştıran heyet, sanık hakkında, yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu