Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, kent genelinde etkinliklerin 15 gün yasaklanmasını kararlaştırdı. Yasak, müzik festivali olan Anadolu Fest'i de etkiledi ve festival şimdilik Haziran ayına ertelendi.
Festivalin yasaklanmasıyla eleştiri oklarının hedefi olan Vali Ayyıldız, daha sonra yaptığı tarikat ziyaretiyle de büyük tepki topladı ve Vali'nin tarikatların istek ve doğrultuları ile kenti yönettiği iddiaları sosyal medyada yüksek sesle konuşulmaya başladı.
KATLİAM ÇAĞRISI YAPAN KİŞİLER KİM?
Son yaşanan gelişme ise gözleri bir kez daha Vali Ayyıldız'a çevirdi. Evrensel'in gündeme getirdiği haberde, Eskişehir'de kimliği belirlenemeyen gruplar tarafından isimsiz ve imzasız olarak LGBT+ bireylerin katledilmesi ile ilgili bildiri ve kitapçıklar dağıtıldı. İddiaya göre dağıtılan kitapçıkta Konya merkezli 'livata' adlı bir web sitesinin ismi yer alıyor ve dini referansların bulunduğu kitapçıkta LGBT+ bireylerin öldürülmesi ve hatta yakılmasına ilişkin sözler bulunuyor.
Aynı haberde, bahse konu broşürlerin Eskişehir Odunpazarı Emek, 71 Evler, Erenköy ve Yenidoğan mahallelerinde dağıtıldığına ilişkin bilgi de yer alıyor.
GÖZLER VALİ EROL AYYILDIZ DA
Etkinlikler ve festivalin yasaklandığı Eskişehir'de kimliği belirsiz gruplar tarafından kişisel yönelimleri nedeniyle hedef gösterilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik şiddete davet içeren bildiri ve kitapçıklarla ilgili Vali Ayyıldız'ın ne diyeceği merak konusu olurken, bu kişilerle ilgili "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan işlem yapılıp yapılmayacağı da ayrıca merak ediliyor.