CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP yönetimine karşı başkaldıran ve Kılıçdaroğlu'nun istifası için Ankara'ya yürüyüşe başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
"ATEŞ OLSA CÜRMÜ KADAR YER YAKAR"
CHP'den kesin ihraç talebiyle ikinci kez yüksek disiplin kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'Değişim ve Adalet' çağrısıyla CHP Genel Merkezi'ne yürümesine ilişkin şöyle dedi:
"Belediye başkanları, kendi il ve ilçelerinin sorunları çözmeli. Tanju Özcan, vereceği hizmetlerde, 'hükümet engel çıkardı' diye yürüseydi; başımızın üstünde yeri vardı. İddiaları, akıl işi değildir. Bilinen bir söz vardır; yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa cürmü kadar yer yakar. Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün"
"YENİ BÜYÜKŞEHİRLERİ KAZANACAĞIMIZDAN KİMSENİN TEREDDÜDÜ OLMASIN"
Öztrak ayrıca CHP'nin yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı ile ilgili gazetecilerin kendisine yönelttiği soruya, "Cumhuriyet Halk Partisi, oluşan koşullara ve risklere göre yeni stratejileri hayata geçirmekte tereddüt etmez. Bu çerçevede, mevcut 11 büyükşehrin yanında yeni büyükşehirleri de kazanacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın. Büyükşehir belediye başkanlarımız başarılı hizmetler vermiş, büyük eserlere imza atmışlardır. Kendilerine, vatandaşlarımızın desteğinin artarak devam edeceğinden eminim" diyerek yanıt verdi.