Fatih Altaylı: "Erdoğan'ın diploması tartışması beyhude"

Gazeteci yazar Fatih Altaylı Erdoğan'ın diploması tartışmalarını beyhude bulduğunu söyleyerek bunun nedenini de köşe yazısında paylaştı.

Gazeteci yazar Fatih Altaylı bugünkü yazısının bir bölümünde, son günlerde yeniden tartışmaya giren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diplomasını konu edindi. 

Fatih Altaylı, “Diploma tartışmasını beyhude buluyorum.” dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Okurlar soruyor. "Neden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploma meselesine hiç girmiyorsun" diye. Girmiyorum. Çünkü diploma aramıyorum. Cumhurbaşkanı'nın askerlik kaydına bakıyorum. Genç Recep Tayyip Erdoğan, askerliğini yedek subay olarak yapmış. Bunun kaydı epey bir zaman önce ortaya çıktı. Hatta üniversite arkadaşlarıyla fotoğrafı yok ama yedek subay okulunda arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğrafları var. Şimdiyi bilemem ama eskiden TSK son derece ciddi bir kurumdu ve üniversite ya da yüksekokul mezunu olmayanı yedek subay yapmazlardı. Bu nedenle ben diploma tartışmasını beyhude buluyorum. Bana göre artık 3 kez aday olup olamayacağı meselesi ciddi ve Anayasal bir tartışmadır. Hukuki ve önemli bir meseledir. Üniversite meselesi değil. Hele 5 yıllık Cumhurbaşkanlığından sonra.” ifadelerini kullandı. 

Gündem Haberleri

Ölü ve yaralılar var
Samsun'da CHP'nin imza standına saldırı
Her an müjdeleri alabilirsiniz ve alacaksınız
Dağdan gelen bu ülkenin evlatlarını bağrımıza basacağız
Personel taşımaya milyonlar harcanmış