Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir AVM'deki Starbucks, bir grup tarafından basıldı. Vatandaşların kahvelerini toplayan, yere döken saldırganlar hakkında Kocaeli Emniyeti işlem yapacağını açıkladı.
Sosyal medyada da gündem olan görüntüler hakkında bir eleştiri de gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi.
"KİMSE BU İT SÜRÜSÜNE GIKINI ÇIKARMIYOR"
Altaylı, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, yaşananları sert bir şekilde eleştirerek, "Hiç kimse bu it sürüsüne gıkını çıkarmıyor. Oradaki gençler bu it kopuk taifesine karşı çıksa, muhtemelen olaylar büyüyecek. Olayların büyümeme sebebi, milletin itle it olmama kaygısı" ifadelerini kullandı.
"SERSERİLER, HADİ SIKIYSA 'İSRAİL'İ BOYKOT ETTİRMEM' DİYEN ARABİSTAN ELÇİLİĞİNİ BASSINLAR"
Altaylı, yazısında "Madem boykota katılmamak, boykotu bozmak suç, orada çoluk çocuğa saldırıp kahvesini döken serseriler, hadi sıkıysa 'İsrail’i boykot ettirmem' diyen Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ni ya da konsolosluklarını bassınlar" sözlerine yer verdi.
Altaylı'nın yazısından ilgili kısım şöyle:
"Bir grup serseri, Starbucks basıyor, kahve içenleri boykota katılmadıkları gerekçesiyle tartaklıyor, kahvelerini ellerinden alıp döküyorlar, tehdit ediyorlar.
Ve güvenlik güçleri bu rezaleti izlemekle yetiniyor.
Hiç kimse bu it sürüsüne gıkını çıkarmıyor.
Oradaki gençler bu it kopuk taifesine karşı çıksa, muhtemelen olaylar büyüyecek.
Olayların büyümeme sebebi, milletin itle it olmama kaygısı.
Oysa boykot dediğin zorunlu değil gönüllü bir iş.
Sen yemiyorsan yeme, içmiyorsan içme.
Millete zorla boykot mu yaptıracaksın!
Madem boykota katılmamak, boykotu bozmak suç, orada çoluk çocuğa saldırıp kahvesini döken serseriler hadi sıkıysa 'İsrail’i boykot ettirmem' diyen Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ni ya da konsolosluklarını bassınlar.
Baksınlar bakalım, Starbucks’ta kahve içen gençlere, Mc Donalds'lara, Burger King'lere, Coca Cola satanlara yönelik saldırılarda rezaleti görmezden gelen güvenlik güçleri o zaman ne yapacak!
Öyle ya, bu İslam ülkelerinden daha boykot kırıcı kim var!
Siyonist destekçisi arıyorlarsa orada arasınlar, kahveci bahçesinde değil!"