Federasyon Başkanı Köksal: “Etkinlik sektörü kritik süreçte!”

Davet ve etkinlik sektörü, 1 Haziran itibariyle kısıtlamalı bir şekilde açıldı. Sektörün içinde bulunduğu durumu, Anadolu Davet ve Etkinlik Federasyonu Başkanı Murat Köksal değerlendirdi. Köksal, “Davet ve etkinlik sektörü kritik süreçte” dedi.

Davet ve etkinlik sektörü, 1 Haziran itibariyle kısıtlamalı bir şekilde açıldı. Sektörün içinde bulunduğu durumu, Anadolu Davet ve Etkinlik Federasyonu Başkanı Murat Köksal değerlendirdi. Köksal, “Davet ve etkinlik sektörü kritik süreçte” dedi.

Davet ve etkinlik sektörünün koronavirüs nedeniyle yaşadığı süreci YURT Gazetesi’ne değerlendiren Köksal, “Tam 16 ay aradan sonra, 1 Haziran itibariyle kısıtlamalı da olsa açılmasının umut verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Fakat özellikle düğün sektörünün erken satış sistemi ile işleyen bir yapıda olması, birçok konuda kayıp yaşamamıza sebep oldu. Özellikle 2020 yılında yaşanan düğün iptalleri ve iadeleri, işletmelerinizi büyük bir sıkıntıya sürükledi. Finansal anlamda sektör tarihinin en büyük krizini yaşayan düğün sektöründe 1,5 milyona yakın sektör paydaşı şimdiye kadar mal varlıklarını satarak veya kredi üzerine kredi çekerek ayakta kalabildi.

“SAAT 24.00’E ÇEKİLMELİ”

1 Haziran’da açıklanan genelgede, sektörümüzün netleştirilmesini istediği bazı konular var. Düğünlerin ve etkinliklerin ağırlıklı olarak hafta sonu akşam saatlerinde yapıldığını göz önünde bulundurursak, akşam saat 22:00’da başlayan sokağa çıkma yasağı ve Pazar gününün tamamen yasak olması sektöre büyük darbe vurmaktadır. Bunun için tüm sektörlerin rahat hareket edebilmesi adına, akşam yasaklarının saat 24:00’a çekilmesini talep ediyoruz.”

“PSİLOJİK BASKI DA ÖNEMLİ”

Ülke olarak 16 aydan fazladır yaşamış olduğumuz pandemi sürecinin, toplum sağlığını psikolojik anlamda yıprattığının altını çizen Köksal, sözlerine şöyle devam etti:

“Evet, pandemi bulaşıcı ve tehlikeli bir hastalık ve virüs bulaştığı insanlara zarar veriyor. Fakat, pandemi; 83 milyon insanımızın üzerinde gelecek kaygısı, stres, ekonomik sıkıntı ve belirsizlik olarak daha büyük bir tablo yaratmaktadır. Bu tablonun ilacı ise; müzik, sanat, kültürel faaliyetler ve sosyal etkinliklerdir. Ve biz bu noktada, bütün çalışmalarımızda ‘güvenli etkinliklerin yapılabileceği’ hususunda birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmaları, bilim kuruluna ve yetkili merciilere sunduk. Sosyal mesafenin korunduğu, maske ve hijyen önlemlerinin tavizsiz şekilde uygulandığı, her etkinliğin yapılabileceğine inanıyoruz. Sektör dahilinde çalışan tüm emekçilerimizin artık, belirsizlik olmadan işlerine kavuşmasını istiyoruz.

“NORMALLEŞME PLANLARI AÇIKLANMALI”

Haziran ayında kısıtlamalı şekilde açılmamız, kritik bir sezon başlangıcı oldu. Evlenecek çiftler veya etkinlik yapacak kesimlerin akıllarındaki soru işaretlerini kaldırmak adına; özellikle Temmuz ve Ağustos ayındaki normalleşme planının bir an önce açıklanmasını devletimizden talep ediyoruz.

Yaşadığımız belirsizlikler yüzünden 2020 yılının tamamını, 2021 yılının ise yarısını kaybetmiş bulunmaktayız. 1 Milyondan fazla etkinlik çalışanı ve aileleri, kalan sezonu da kaybetmek istemiyor. Sezonda yüksek sayıda misafir ağırlayan sektör çalışanları ve aileleri, aşı takviminde öncelik istiyor. Tedarik edilen yüksek miktardaki aşıların, toplum genelinde uygulanması ile birlikte, güvenli ve kısıtlamasız bir şekilde sektörümüzün faaliyetlerine başlayacağını umuyoruz.”

Gündem Haberleri

4 kent AKP'den CHP'ye geçiyor
Bunu yapana ağır cezalar yolda
Benimle uğraşmaktan vazgeç, İzmir'e hizmet et
Bu kez yer Gaziantep!
Yeni mahkemeler kuruldu