Görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün sessizliğini bozdu: "Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı"

KPSS'de soruların sızdırılması skandalının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün, başarılı olduğunu iddia etti.

Erdoğan’ın görevden aldığı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'nden ilk açıklama geldi. Bizim Yaka Kocaeli gazetesine konuşan Aygün, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala itibar suikastı yapıldığını ileri sürdü.

"4 YIL ÖZVERİYLE ÇALIŞTIK"

Erdoğan’ın talimatıyla inceleme başlatılan ÖSYM’nin eski başkanı Prof. Dr. Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” dedi.

"AKADEMİSYEN OLARAK ÇALIŞACAĞIM"

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunca başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten Prof. Dr. Aygün, “Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı idim. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım” şeklinde konuştu.
 

Gündem Haberleri

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker Ulaşım Esnafını TBMM'de Buluşturdu
DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak