Görüşmenin ayrıntıları çıktı: Gökçek Erdoğan’a 'Ne isterseniz ben onu yaparım' demiş

Gökçek, dün İstanbul’dan dönen Erdoğan’ı havaalanında yakalayarak, ayaküstü görüştü. Bu Gökçek’in devam edeceği anlamına mı geliyor? Gökçek’in 5 Ekim’de Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ayrıntıları da ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara'yı kaybetmeyelim" dediğini aktardı.

Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Melih Gökçek 5 Ekim Perşembe akşamı 1 saat 45 dakika süren bir görüşme yapmıştı. Erdoğan, 'Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz' diyen Gökçek'e, 'Bu işi fazla uzatma, istifa et' demişti. Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün bir görüşme daha yaptı. İstanbul'dan Ankara'ya dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Esenboğa Havaalanı'nda karşılayıp ayaküstü konuştu. Soğuk bir görüşme olmadı. Erdoğan elini tuttuğu Gökçek'le ayaküstü sohbet etti. Peki bu Gökçek'in devam edeceği anlamına mı geliyor? Hayır.” diye yazdı.

Gökçek’in geçen hafta istifa konusunda direndiği, bu hafta ise rüzgarın tersine döndüğü belirtildi. Selvi, “Gökçek, direnme kararını sürdürseydi bu görüşme ve arkasından gelen diyalog yaşanmazdı. Ancak istifa kararının almasıyla birlikte iklim yumuşadı” bilgisini aktardı.

Melih Gökçek’in istifa kararı alsa da Erdoğan'la son bir kez daha görüşmek istediği de kaydedildi.

Güncel Haberleri

Akın Gürlek duyurdu... 81 ilde 'FETÖ' operasyonu: 968 gözaltı kararı var!
AHBAP soruşturmasına yeni gelişme: Avukat Ece Güner'e gözaltı kararı!
Bakan Çiftçi acı haberi duyurdu: Eskişehir'de Uzman Çavuş şehit düştü
Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’ye 10 yıl hapis istemi
Yeni UFO belgeleri yayınlandı