Hacettepe Üniversitesi yurdunda bir öğrenci intihar etti

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Öğrenci Evler'inde bir öğrenci odasında yaşamına son verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) öğrenci konseyinden yapılan açıklamada, "Arkadaşımızı kaybedeli 2 saaten fazla olmasına rağmen hala bir açıklama yapılmadı. Rektörlüğün de yurt müdürlüğünün de derhal açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz, olayın takipçisiyiz!" ifadelerine yer verildi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA GELDİ


Üniversite’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

“Beytepe Öğrenci Evlerinde kalmakta olan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ayşegül Tayyar hayatını kaybetmiştir. Sevgili öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve Hacettepe Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Acı kaybımıza ilişkin adli ve idari soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.”


SON BİR AYDA 4 ÖĞRENCİ ÖLDÜ
Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İ.Z.K, 30 Ekim tarihinde yurt odasında ölü bulunmuştu.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi R.A. 14 Ekim’i 15 Ekim’e bağlayan gece, kampüste bulunan yemekhane önünde yaşamına son vermişti. İlköğretim matematik öğretmenliği okuyan R.A'nın cebinden çıktığı iddia edilen 3 sayfalık notta; R.A. geçim sıkıntısı yaşadığını belirtmiş, arkadaşları da bu durumu doğrulamıştı.

Ondan önceki haftalarda, Eskişehir Mükrime Hatun Kız KYK yurdunda Sezen isminde bir üniversite öğrencisi de hayatına son vermişti.

Gündem Haberleri

'Kin ve Nefret' Paylaşımlarına Soruşturma Açıldı!
Fatih Erbakan'dan İsrail'e askeri müdahale çağrısı: Şimdi değilse ne zaman...
CHP Lideri Özgür Özel'den İsrail'e çok sert tepki!
Dünya ülkeleri İran mı, İsrail mi diye kararsız!
Genç seçmen tercihini değiştiriyor mu? Gezici'den çarpıcı veriler!