Halife Hafter hakkında idam cezası

Libya’nın Misrata kentindeki Askeri Mahkeme’nin Halife Hafter’e idam cezası verdiği bildirildi.

Misrata Askeri Savcılık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Misrata kentindeki Hava Kuvvetleri Koleji’ne 2019’da Hafter güçlerine ait uçakla yapılan hava saldırısında Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinden bir askerin öldüğü belirtildi.

Açıklamada, saldırıyla ilgili açılan davada yapılan yargılama sonunda Halife Hafter başta olmak üzere ona bağlı güçlerin sözde komutanlarından Genelkurmay Başkanı Abdurrezzak en-Nazuri, Hava Kuvvetleri Komutanı Sakr el-Ceruşi ve Tuğgeneral Abdusselam el-Hasi’ye idam cezası verildiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Mahkemenin Hafter ve komutanlarının askerlikten ihraç edilmelerine karar verdiğini ve haklarında verilen kararın onları sivil haklarından da kalıcı olarak mahrum ettiği ifade edildi.

Güncel Haberleri

ABD'de kızamık vakaları son 35 yılın zirvesinde: 4 kişi hayatını kaybetti
Valiliğin resmi hesabına siber saldırı: 'Paylaşımlara itibar etmeyin' uyarısı
Turistik Doğu Ekspresi'nin 2026-2027 seferleri başlıyor: Bilet fiyatları belli oldu
Oyuncu Yeşim Gül'ün acı günü: Hayat arkadaşı Gökhan Suar yaşamını yitirdi
Cem Yılmaz'dan Nurgül Yeşilçay açıklaması: 'Esprili insanları severim'