Hatay’da 97 kişiye mezar olan Özkan City Blokları’nın müteahhidine tahliye!

Hatay’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği, Özkan City Blokları’nın “Reis’in dava adamıyım” diyen AKP’li müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan tahliye edildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremlerde en çok yıkıma uğrayan şehirlerden Hatay’da 97 kişinin hayatını kaybettiği, Özkan City Blokları’nın “Reis’in dava adamıyım” diyen AKP’li müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan tahliye edildi.

AİLELER TEPKİLİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Özkan Gold City Blokları’yla ilgili davanın ikinci duruşma bugün Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bu duruşmada Özkan kardeşler tahliye edildi. Aileler söz konusu karara tepki gösterdi. 

Geçtiğimiz aylarda da Mehmet Özkan’ın ortağı olan kardeşi İrfan Özkan da serbest bırakılmıştı. 

NE OLMUŞTU?

Hatay’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği, Özkan City Blokları AKP’li müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşleri tarafından inşa edildi. Özkan City Blokları için hazırlanan ön inceleme raporunda binanın kolonlarının kesildiği iddiasına yer verilmişti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nce hazırlanan bilirkişi raporunda kolon kesme iddialarını ortaya çıkaracak statik projeye ulaşılamadığı ifade edilmişti.

Nisan ayında söz konusu binanın yıkılmasıyla ilgili görülen ilk duruşmada, kolon kesme iddialarını kanıtlayacak statik projenin mahkemeye sunuldu.

Mahkeme davaya eklenen bu statik projenin ardından mahkeme yeniden bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi. Bugün görülen duruşmada ise AKP’li  müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan tahliye edildi.

Mehmet Özkan'ın diğer dava dosyalarından tutukluluğu devam ediyor.

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’