HDP'den AYM'nin iddianame kararına ilişkin ilk açıklama

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, AYM'nin HDP'yi kapatma davası iddianamesini kabul etmesiyle ilgili olarak açıklamada bulundu.

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, AYM'nin HDP'yi kapatma davası iddianamesini kabul etmesine ilişkin olarak açıklama yapıyor.

Sancar şu ifadeleri kullandı:

"AYM, iddianameyi kökten reddetme fırsatına sahipti. Bunu yapması için de yeterince hukuki ve vicdani sebep mevcuttu."

AYM iddianameyi reddetmiş olsaydı demokrasi umudu adına önemli bir mesaj vermiş olacaktı. AYM, tarihi bir fırsatı heba ettiğini açıkça söylemek zorundayız.  AYM’nin bundan sonraki süreçte bu vebali ortadan kaldıracak bir tutum sergilemesi yönünde beklentimizi korumak istiyoruz.  Bu davanın iddianamesi hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı değildir.

Ayrıntılar geliyor... 

Güncel Haberleri

'İyi Ki Doğdun' şarkısının bestecisi Dilek Kavraal'dan telif isyanı
Rojin'in babası duyurdu: Daha önce yapılmayan bütün incelemeler ele alınacak
Evlilik hazırlığı yapan Serkay Tütüncü ve Zeynep Bastık çiftinden aşk dolu kareler
Şair Ahmet Telli entübe edildi
Cumhurbaşkanından NATO liderlerine hediye: İşlemeli özel üretim toplu tabanca