‘Her 5 Suriyeliden 3’ü ülkemizde’

Moldova’da Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, ardından 4. Dünya Gökoğuz Kongresi’nde konuştu. Başbakan kendilerini misafir olarak görmediklerini söyleyerek, “Gagavuzya kimimiz için ev kimimiz için vatan kimimi içinse uzak coğrafyalardan gelip ziyaret etme arzusuyla tutuştuğumuz bir baba ocağı ”dedi.

4. Dünya Gökoğuz Kongresi'nde konuşan Başbakan Yıldırım, “Gagavuzya beraber ve komşu olarak yaşadığı diğer toplumlarla kader birliği yapmış halkın vatanıdır. Gagavuzya Türkiye için aynı şekilde önemlidir. Zira burası aynı dili aynı kültürü paylaştığımız soydaşlarımızın yaşadığı yerdir. Gagavuzya aynı zamanda dost ve kardeş olarak addettiğimiz Moldova'yla aramızdaki kan bağıdır. Bu da ülkelerimizi birbirine daha çok yakınlaştırmaktadır. Buraya gelenler benim gibi çocukluğunu Anadolu'nun derinliğinde geçirmişse sizlerde kendinden çok şey bulduğunu hissediyor. Konuştuğumuz dil aynı. Yaşam ve geleneklerimiz ortak. Hayat şiirlerimiz farklı sayfalara yazılmış olsa da nakaratlar hep aynı. Bizler aynı hafızaya aynı dile aynı kültüre ait olmanın yanında aynı gönül coğrafyasının insanlarıyız”

HER 5 SURİYELİDEN 3'Ü ÜLKEMİZDE

“Suriye'den Irak'tan savaştan, çatışmadan kaçan hayatını kurtarmak için evini yurdunu terk eden mazlumlara Türkiye kucak açıyor. Bugün dünya üzerinde her 5 mülteciden biri Suriyeliyse her 5 Suriyeliden 3'ü de bizim misafirimiz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika gezisine de değinen Başbakan, “Mağdurun mazlumun sesine kulak veren bu sesi dünya toplumuna duyurmaya çalışan ülke konumundayız. İnşallah gönül coğrafyamızın sınırları içerisinde sizin gibi, kardeşlerimizin arasına niceleri katılmış olacaktır” dedi.

Güncel Haberleri

35 milyon liraya satılan hastane konkordato talep etti
Turkcell'den 30. yıla özel kampanya! Turkcell 30 Yıl Kampanyası nasıl yapılır?
Sözcü TV'deki canlı yayın tartışması ayrılık getirdi!
1 kilo pastırma mı daha pahalı yoksa 1 gram altın mı?
CHP'li Bülbül'den 1 Mayıs açıklaması: "AKP zihniyeti; emeği değersizleştiren, işçilerin örgütlenmelerini engelleyen zihniyettir!"