İbrahim Kalın'dan Taliban'a din dersi... Üniversitelerin kadınlara kapatılmasına böyle tepki gösterdi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Taliban'ın Afganistan'da kadınların üniversiteye gitmesini yasaklamasına tepki gösterdi.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, kadın öğrenciler için üniversiteyi yasakladı. Yasak kararı dünya basınında da geniş yer bulurken, karanlık çağı anımsatan bu karara tepki yağdı.

Taliban'ın kararına bir tepki de Türkiye'den geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"BU YASAĞIN DİNDE YERİ YOK"

"Taliban yönetimi Afganistan’da kız öğrencilerin üniversiteye girişini yasaklayan bir karar almış. İslam’ın ruhuna aykırı bir karar. Bu yasağın dinde yeri yok."

Gündem Haberleri

Süresiz nafakada geni dönem başlıyor: Boşanmada sınır geliyor!
PEKİNTAŞ HOLDİNG’TE PATRON-GENEL MÜDÜR İLİŞKİSİ AYYUKA ÇIKTI!
Bakanlık birimleri sahillerde: İşgalcilere göz yumulmayacak
CHP’li Orhan Sarıbal yarın basın toplantısı düzenleyecek
Durdu Özbolat’ın Acı Günü