İmamoğlu ve Yavaş için itiraz etmişlerdi! Ahmet Şık ve Sera Kadıgil'den Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan'a "Anayasa" hatırlatması

AKP'li Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan'ın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ile ilgili anayasayı hatırlatmalarına TİP'liler de anayasa ile yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'ya tekrar dönmesinin ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığına getirilmesine Saray'dan itiraz gelmişti.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İTİRAZ

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan’dan itiraz geldi. Oğan Twitter’dan şu mesajı paylaşarak şöyle demişti: 

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde güçlü, daha güçlü, cumhurbaşkanı yardımcısı gibi bir makam yoktur. Seçilmiş cumhurbaşkanının yetkilerini başkalarının kullanması anayasa aykırıdır. Bu kadar cahillik ancak talimle mümkündür.”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da teklifin hukuk dışı olduğunu söyleyip, sunulan formülün anayasayı ihlal edeceğini vurguladı. 

AKP'li isimlere yanıt TİP'li vekiller Ahmet Şık ve Sera Kadıgil'den yine anayasa ile geldi. TİP'li isimlerin paylaşımları şöyle:

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’