İran, Kuzey Irak sınırını kapattığı iddiasını yalanladı

İran'ın Tasnim Haber Ajansı, İran'ın IKBY sınırlarını kapattığını duyurdu. İran Dışişleri Bakanlığı iddianın asılsız olduğunu açıkladı.

Ajans haberinde IKBY ile sınır kapılarının kapatıldığını duyursa da haberini kaynağı hakkında bilgi verilmedi.  Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre ise İran, IKBY ile arasındaki üç sınır kapısından biri durumundaki Pervezhan Sınır Kapısı'nı kapattı. Pervezhan Sınır Kapısı Müdürü Ali Tevfik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İran tarafının bu sabah Irak'ın Süleymaniye kentine açılan sınır kapısını kapattığını" belirtti.

Tevfik, sınır kapısının kapatılması nedeniyle ticari hareketliliğin ve geliş-gidişlerin durduğunu ifade etti. İran ile IKBY arasında petrol ve ticari ürün geçişinin sağlandığı üç sınır kapısı bulunuyor.

İran yalanladı

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açılamada "Kuzey Irak ile sınır kapılarının kapatıldığı iddiaları asılsızdır" denildi.

Güncel Haberleri

Dilan Polat'ın ardından Engin Polat'ın sosyal medya hesabına da erişim engeli getirildi
2026 YKS tercih işlemleri başladı
Manifest'ten kanser tedavisi gören minik hayranlarına duygulandıran sürpriz
ABD ve Suudi Arabistan Irak’a hava saldırısı düzenledi: En az 20 ölü
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturması: Gençlik Merkezi Sorumlusu Tuğçe Güney tutuklandı