İran'da din adamının ‘eşcinsel ilişki videosu’ ülkeyi karıştırdı

İran'da Kültürel ve İslami Rehberlik Dairesi Başkanı Reza Tsaghati'nin başka bir erkekle cinsel ilişkiye girdiğini gösteren görüntüler ülkeyi karıştırdı.

İran’da Gilan kentindeki Kültürel ve İslami Rehberlik Dairesi Başkanı Reza Tsaghati’nin başka bir erkekle cinsel ilişkiye girdiğini gösteren görüntülerin yankıları sürüyor.

İslami değerleri yaymakla görevli yetkili, eşcinsel ilişki içindeyken görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından görevden alınırken hükümet, Tsaghati’nin eşcinsel eğilimleri hakkında önceden bilgi sahibi olmadığını açıkladı.

Sosyal medyada yapılan yorumlarda, eşcinsel ilişki yaşadığı için tutuklanıp, cezaevine gönderilen vatandaşların yaşadığı baskıya dikkat çekilerek, bu görevlinin sadece görevinden alınması yönetimin “yeni bir çifte standardı” olarak değerlendirildi.

Sosyal medya kullanıcıları ayrıca, Tsaghati’yi görevden alan yönetimin, LGBT bireylere veya şeriat kurallarına uymayan kadınlara "suçlu" gibi davrandığını ve ağır cezalar verdiğini belirtiyor.

Kaynak: Euronews

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’