İran'dan Türkiye'ye 24 saatte ikinci çağrı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den Afrin harekâtı açıklaması...

Suriye yönetiminin en güçlü bölgesel müttefiki olan İran’dan Türkiye’ye 24 saat içinde ikinci kez ‘Afrin harekâtını durdurun’ çağrısı geldi.

Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi’nin ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, operasyonun en kısa sürede son bulmasını beklediklerini söyledi.

Yerli ve yabancı gazetecilerle bir araya gelen Ruhani, El Cezire muhabirinin Afrin harekâtı ile ilgili sorusuna yanıtında, “Bu operasyonun en kısa zamanda sona ermesinden yanayız” dedi.

Ruhani, Suriye hükümetinin onayının alınması gerektiğini de belirterek, “Bir ordunun başka bir ülkenin topraklarına girmesi, o ülkenin hükünmeti ve halkının izniyle olmalı. Bu operasyonun en kısa zamanda sona ermesinden yanayız. Bizim tavsiyemiz ve görüşümüz budur” diye konuştu.

Güncel Haberleri

Fon soruşturmasında 11 tutuklama daha: Eski TCMB Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci de tutuklandı
Şanlıurfa depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan açıklama: Daha büyük deprem bekleniyor mu?
Ev yapımı konserve hazırlayanlar dikkat: Bu hata ölümcül olabilir
Şanlıurfa’da okullar tatil mi? Valilikten deprem sonrası açıklama
Şanlıurfa’da 5,4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda ilde hissedildi