İsmailağa cemaatinden "çocuk istismarı" ile ilgili açıklama: "Aile içi mesele"

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan son günlerdeki "çocuk istismarı" konusu ile ilgili açıklama geldi.

Kan donduran çocuk istismarı olayıyla ilgili İsmailağa Cemaati'nden açıklama geldi. 

İsmailağa'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"KENDİSİNİN CAMİAMIZLA GÖNÜL BAĞI OLMAKLA BERABER CEMAATİMİZDE RESMİ GÖREVİ VE YETKİSİ YOKTUR"

"Son günlerde belli çevreler eliyle gündemde tutulduğu görülen çirkin iddiaların camiamızla bir bağlantısı yoktur. Söz konusu iddialarda adı geçen Yusuf Ziya Gümüşel'in cemaatimizin lideri, yetkilisiymiş gibi yapılan haberler asılsızdır. Kendisinin camiamıza gönül bağı olmakla beraber cemaatimizde ve vakfımızda herhangi bir resmi görevi ve yetkisi yoktur, olmamıştır"

"RESMİ NİKAH KIYILMADAN DİNİ NİKAH KIYILMAMASI"

"Mahmud Efendi Hazretlerimizin ve hocalarımızın "resmi nikah kıyılmadan dini nikah kıyılmaması" hususundaki hassasiyetleri kamuoyunca bilinmektedir. Cemaatimiz bugüne kadar bu hassasiyetlere aykırı olan herhangi bir olumsuz duruma konu olmamıştır"

"SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ"

"Söz konusu iddialar üzerinden cemaatimiz ve vakfımız hakkında ortaya atılan itham ve iftiralara karşı kamuoyumuzu sağduyuya davet ediyoruz. Müfteriler hakkında da gerekli huukki süreç başlatılacaktır."

"AİLEVİ BİR MESELE"

"Anlaşıldığı kadarıyla bu mesele ailevi bir mesele olup, aile tarafından yapılan açıklamada da "iddiaların iftira olduğu" kamuoyuyla paylaşılmıştır. Aile içerisindeki bu açıklamalardan sonra bize düşen, yargılama sonucunu beklemek, dedikodu ve iftiralardan sakınmaktır"

Gündem Haberleri

Cemil Önal Cinayeti: Derin İlişkiler Ağı, Şantaj Kasetleri ve Falyalı’nın “Kasası”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten çarpıcı açıklamalar
Son anketten flaş sonuçlar çıktı
48 ilde operasyon düzenlendi, çok sayıda gözaltı var
CHP'li Utku Çakırközer'den TRT'ye 'İmamoğlu' çağrısı!