İstanbul Sözleşmesi Anayasa Mahkemesi'nde!

Danıştay'ın Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını hukuka uygun bulmasının ardından hukukçu Ali Suat Ertosun, kardeşi Süheyla Ertosun adına Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı AYM'ye taşındı. Hukukçu Ali Suat Ertosun, kardeşi Süheyla Ertosun adına konuyu AYM’ye taşıdı.

Cumhuriyet'teki habere göre, Danıştay’ın, cumhurbaşkanı kararını incelerken şekli bir sınırlama getirdiği, bu nedenle yetkilerini kendilerinin yok ettiği vurgulanan dilekçede, anayasanın yürütmeyi bağlayıcılığı hükmünün içinin fiilen boşaldığı belirtildi.

"ANAYASAMIZA AYKIRI FİİLİ REJİMLERİN ÖNÜ AÇILDI"

Cumhuriyetin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olma temel niteliklerinin yargısal korumanın dışına itildiği vurgulanan dilekçede, “Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dayanan bir rejim yerine bir kişinin mutlak otoritesine dayanan, monarşiyi çağrıştıran, günümüz uygar toplumlarına yakışmayan, anayasamıza da aykırı fiili rejimlerin önü açıldı” denildi.

"EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI"

Dilekçede toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarına işaret edilerek “Sözleşmenin feshi, eşitlik ilkesine aykırıdır” denildi. 

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’