İstanbul'da iki baraj için önemli karar

İki baraj için önemli bir karar verildi. İBB, arıza, yoğun tüketim gibi istisnai durumlarla karşılaşılmadığı sürece su seviyesi azalan Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmamasına, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınacağına karar verdi.

Yağışların azalmasıyla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 20'nin altına gerileyerek son 16 yılın aynı dönemine göre en düşük seviyeye indi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 20 Ekim'de yüzde 21,12 olan barajlardaki doluluk, yüzde 19,89'e kadar geriledi.

İstanbul’da, Avrupa Yakası’na su sağlayan Terkos ve Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere düşmesi sebebiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Güncel Haberleri

Mahiroğlu hakkında yakalama kararı
Ferdi Zeyrek'in sağlık durumunda son durum
Güncel motorin, benzin fiyatları ne kadar oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e geçmiş olsun telefonu
Çanakkale'de 5.2 büyüklüğünde deprem!