İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Siz üretin, biz alalım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka ilçesi sınırlarındaki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdüğü Yamanlar Mahallesi’ni ziyaret ederek, “Kooperatif kurun ve üretin. Biz de sizin ürettiklerinizi satın alalım.

Kente bu kadar yakın Yamanlar’da agro turizmi geliştirecek projeler yapacağız” açıklamasında bulundu.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yasayla mahalle statüsüne geçen orman köylerinden Yamanlar'ı ziyaret etti. Tunç Soyer, özellikle tarım, hayvancılık, zeytincilik ve arıcılığın geçim kaynakları arasında bulunduğu köyde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ile incelemelerde bulundu. Soyer’i Yamanlar Muhtarı Ferhat Serçekuş ile köylüler karşıladı.


“GENÇLER KÖYDE KALMIYOR, ŞEHİRLERE KAÇIYOR”
İşsiz kalan gençlerin köyü terk ederek şehre gitmesinden yakınan muhtar Ferhat Serçekuş, “Gençler köyde kalmıyor. Şehirlere kaçıyor. Burası orman köyü. Ne yapacaklar. Burada insanların para kazanmasını sağlayacak şeyler olmalı” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ferhat Serçekuş'a kooperatif kurma önerisinde bulunarak şunları söyledi:
“Kurun bir kooperatif, biz de ürünü satın alarak işi büyütelim. Üretin, ürettiğinizi satın alalım. Siz yaptıkça biz de satın alırız. O zaman gençler de köylerini terk etmek zorunda kalmaz. Onlar da köylerine sahip çıksın ve üretsinler. Siz ürettiğinizin karşılığını aldığınız zaman daha çok üreteceksiniz. Bu üretim devam etmiyorsa, ürünü satamadığınız içindir.”


Başkan Soyer daha sonra Yamanlar Dağı’nda orman içinde, sanatoryum olarak kullanılan ancak yıllar önce kaderine terk edilen tesislerde inceleme yaptı. Asırlık çınarlar ve dev çam ağaçlarının arasında, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait tesislerin bulunduğu bölgenin doğa harikası olduğunu, bu şekilde kaderine terk edilmesine üzüldüğünü belirten Başkan Soyer, burasının da İzmirli'nin kullanımına nasıl sunulabileceğinin araştırılmasını istedi.

Gündem Haberleri

Manisa Büyükşehir'de yeni başkan belli oldu
Ben bugünü unutmam, kimse unutmasın!
Üç altın kaçakçısı olduğu söylenen MHP milletvekiline ne oldu?
İşte Ekrem İmamoğlu'nun en görüntüsü!
Yerlikaya Sahneye Çıktı, Soylu Sessizce Uzaklaştı!