Adana’da Murat Kara isimli vatandaş, zihinsel engelli eşi ve iki çocuğu ile birlikte yıkılmaya yüz tutan evde yaşam mücadelesi veriyor. Herhangi bir geliri olmayan aile, yetkililerden kendilerine yardım edilmesini bekliyor.
Yüreğir’e bağlı PTT Evleri Mahallesinde yaşayan Murat Kara’nın eşi, geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı zihinsel engelli oldu. Kara, çocuklarına hem babalık hem de annelik yapmaya başladı. Eşinin aldığı aylık 600 lira engelli maaşından başka bir geliri olmayan ve evleri de yıkılmak üzere olan Murat Kara, yetkililere seslenerek kendilerine yardım edilmesi çağrısında bulundu.
Murat Kara, “Erkek çocuğum 15 yaşında, okula gönderemedim sadece 10 yaşındaki kızım okula gidiyor. Çocuklarım ile beraber akşama kadar eski topluyorum. Evimin penceresi ve kapısı kırık, çocuklarımın masrafını karşılayamıyorum. Evimin birçok ihtiyacı var, alamıyorum. Çocuklarımın üzerinde hep aynı elbise var. Yıkıyorum başka giyecek elbiseleri yok. Bazen de ıslak ıslak giyiyorlar. Evin penceresi ve kapısı kırık, şimdi bunları nasıl yapacağımı kara kara düşünüyorum. Bana uzanacak yardım elini bekliyorum” dedi.