Kaymakam 'saldırı yok' dedi ama TÜPRAŞ patlamasını o örgüt üstlendi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 4 işçinin yaşamını yitirdiği, 2 işçinin de yaralandığı TÜPRAŞ patlamasını, PKK'nın alt kolu Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

TAK, TÜPRAŞ tarafından yapılan ‘kaza ve gaz sıkışması gibi açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, eylemi kendilerinin üstlendiğini duyurdu.

Patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklanmıştı. Bilirkişi raporunda TÜPRAŞ asli kusurlu bulunmuştu.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, patlamanın uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken  meydana geldiğini belirtmişti. Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok" demişti.(Sputnik)

Güncel Haberleri

Çocukların giydiği kostümün satışı yasaklandı: Bakanlık piyasadan toplatılmasına karar verdi
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Aranan 65 suçlu Türkiye'ye iade edildi
Ünlü isimlerin uyuşturucu testi sonuçları belli oldu
Seda Sayan: Öngörüsü yüksek bir kadınım, Haluk Levent bana güven vermedi
Emniyet'in 46 yıllık yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı