KRT TV’de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programındaki değerlendirmesinde Rota, AKP iktidarının Tansu Çiller dönemini geride bırakacağını ve hem üretici hem tüketici enflasyonunu üç haneli hale getireceğini söyledi.
Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak yüzde 30’luk düzeltmenin vatandaşı rahatlatamayacağını savunan Kerim Rota özetle şunları söyledi:
“Temmuz ayı içinde asgari ücrette mutlaka bir artış yapılacağını tahmin ediyorum. Ama bunun bir faydasının olmayacağını biliyorum, asgari ücrete yapılacak yüzde 30’luk bir zammın çok kısa zamanda eriyeceğini tahmin etmek çok zor değil. Ekim ayına kadar enflasyonda yükselme bekliyorum, pik yapacağını düşünüyorum. Üç haneli bir rekora doğru Türkiye’yi götürebilir.
Türkiye’yi hem üretici hem tüketici enflasyonunu üç haneli duruma getiren tek bir siyasetçi olmuştu bugüne kadar Tansu Çiller. Her iki enflasyonda yükselmişti. Tayyip Erdoğan ve Nurettin Nebati’nin de bu rekoru kırmaya aday olduklarını düşünüyorum. Bizi üç haneli hem üretici hem tüketici enflasyonuna götürebilirler ekim ayında. Enflasyon daha yükselmiyorsa önümüzdeki bir yıl içinde seçim olacağı içindir, eğer iki üç yıl sonra olsaydı daha fazla yükselirdi. İktidar değişimi ümidiyle beraber belli bir yerde tutulabiliyor.”