Kılıçdaroğlu'ndan çok sert enflasyon çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, enflasyon rakamlarına tepkisini "Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!" ifadeleriyle dile getirdi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

“EY SARAYDAKİ EKONOMİ DEHASI, DOKUNDUĞUN HER ŞEYİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDIN”

 Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“TÜİK yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 36,08 seviyesinde ilan etti. Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80'e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!

Bu arada metal sanayicileri, emekçilere %17 zam teklif etmişsiniz. Bu TÜİK'ten bile beter teklifinizi not ettik. Köleniz değildir emekçiler, bu gayriciddi tavrınızdan hemen vazgeçin ve emekçilerin alın terlerinin karşılığını verin. Pazarlıkları yakından izliyoruz, bilginiz olsun.”

Gündem Haberleri

Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı: İstanbul Dahil Birçok İlde Alarm
Murat Boz ve Demet Özdemir mahsur kaldı!
Başsavcılık’tan fon soruşturmasına tedbir kararı: İşte isim isim 109 kişi!
AK Parti’ye Katılacağı İddia Edilen Büyükşehir Belli Oldu!
Ankara Barosu’nda Seçim Sonucu Belli Oldu: Elçin Özge Şimşek Çağlayan Kazandı