Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenler için meslek yasası ve ikramiye çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenler için 24 Kasım'da ikramiye verilmesi ve bağımsız bir yasa çıkarılması teklifinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde katıldığı okul açılış töreninde "Öğretmenler meslek yasası çıkarmalıyız. Avukatı, doktoru, mimarı yetştiren öğretmenlerdir. Onlar için devlet memurluğundan çıkıp bağımsız özel, ayrı bir yasa çıkarılmalı. Bu konuda söz veriyorum gelirse önce biz buna onay veriyorum. Öğretmenlere , öğretmenler gününde bir maaş ikramiye verelim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde okul açılışında konuştu. CHP lideri, "Öğretmenler meslek yasasının çıkması lazım. Devlet memurlarından bunu çıkarmalıyız, öğretmenler için bağımsız bir yasa çıkarmalıyız" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, öğretmenler için birer maaş ikramiye önerisinde de bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Öğretmen hayatımızın ortak aktörü ise bu ortak özneye uygun bir yasa çıkarmak lazım, yani bir öğretmenler meslek yasasının çıkması lazım. Devlet memurlarından bunu çıkarmalıyız, öğretmenler için bağımsız bir yasa çıkarmalıyız. Doktoru, avukatı, mimarı, mühendisi, esnafı yetiştiren öğretmen. Bu konuda gelirse söz veriyorum, önce biz evet diyeceğiz. 

"BİRER MAAŞ İKRAMİYE VERELİM"

Öğretmenlere yoksulluk sınırının üstünde bir aylık verelim. Parlamentoda buna kimse hayır demez. Öğretmene vermeyip kime vereceğiz maaşı. Oturalım doğru dürüst bir aylık verelim. Öğretmene kesinlikle 3600 ek gösterge hakkını da verelim. Ayrıca, her 24 Kasım'da toplanırız, güzel laflar ederiz, bir de bugün her öğretmene birer maaş ikramiye verelim. Niye vermiyoruz? 80 milyonluk bir toplum, öğretmenine bir ikramiye veremeyecek mi?

Bir ülke eğitimine katkı yapmazsa o ülkenin geleceği yoktur. 

Güncel Haberleri

WhatsApp’ta yeni dönem: Mesaj başına ücret geliyor
AYM önünde kendini vuran emekli polis hayatını kaybetti
Dünyanın en uzun menzilli otomobili satışa sunuldu: Tek şarjla 1.100 kilometre
Avukatın adını kullanarak bir günde 1 milyon liralık vurgun yaptılar
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 2. dalga: Çok sayıda gözaltı