Komünist gençlerden açıklama: ODTÜ boyun eğmez!

ODTÜ mezuniyet töreni öncesi 4 öğrencinin gözaltına alınması üzerine komünist gençlerden açıklama geldi. Türkiye Komünist Gençliği tarafından yapılan açıklamada "Keyfi ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan sıra arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, sermaye sınıfı ve AKP iktidarı üniversitelerden elini çekmelidir" ifadeleri kullanıldı.

ODTÜ mezuniyet töreni öncesi 4 öğrencinin gözaltına alınması üzerine komünist gençlerden açıklama geldi. Türkiye Komünist Gençliği (TKG) tarafından yapılan açıklamada "Keyfi ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan sıra arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, sermaye sınıfı ve AKP iktidarı üniversitelerden elini çekmelidir" ifadeleri kullanıldı. 

TKG'nin "ODTÜ Boyun Eğmez" başlıklı açıklaması şu şekilde:

"ODTÜ’de bugün gerçekleşecek olan mezuniyet töreni öncesi dört ODTÜ öğrencisi, mezuniyet töreninde gerçekleşecek bir protestonun önüne geçmek için dün gece geç saatlerde keyfi bir biçimde gözaltına alınmıştır.

Ülkemizde yaşanan siyasi ve ekonomik kriz düşünüldüğünde, bu gözaltıların tesadüf olmadığı ortadadır. Üniversitelerin kapılarını sermaye sınıfına ve gericilere sonuna kadar açan AKP iktidarı, kendisine boyun eğmeyen emekçilere ve halka dönük saldırılarını gün geçtikçe artırmaktadır. Bugün ODTÜ’de yaşananlar da bu saldırıların bir devamı olarak ele alınmalıdır.

ODTÜ öğrencisi, emekçi halka karşı sorumluluğunu bilerek hareket etmekte, AKP ve sermaye sınıfının sunduğu seçeneklere razı olmamaktadır. Bugün mezuniyet töreninde sınıfıyla bulaşacak arkadaşlarımızı bu saldırılara karşı mücadele etmeye davet ediyoruz!

Keyfi ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan sıra arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, sermaye sınıfı ve AKP iktidarı üniversitelerden elini çekmelidir."

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu