Konya'da 'FETÖ' soruşturması kapsamında 36 asker tutuklandı

Konya'da düzenlenen 'FETÖ' operasyonunda gözaltına alınan 68 askerden 36'sı tutuklandı. 32 askerin ise 'itirafçı' olduğu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı.

Konya merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 68 askerin sorgusu tamamlandı. Tamamı muvazzaf olan askerlerden 36’sı tutuklandı. Askerlerden 32’si de ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden yararlanıp itirafçı olmaları üzerine adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Türk Hava Kuvvetleri’nde görevli 62, Deniz Kuvvetleri’nde görevli 4, Kara Kuvvetleri’nde görevli 2, Jandarma Genel Komutanlığı’nda 2 olmak üzere; 2 albay, 7 yüzbaşı, 36 üsteğmen, 3 teğmen ve 22’si astsubay toplam 70 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

Bunun üzerine geçen 10 Ekim günü, Konya merkezli aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Eskişehir ve Yalova’nın da bulunduğu 7 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 68 asker gözaltına alındı, 2 kişi ise aranıyor.

Güncel Haberleri

Çocukların giydiği kostümün satışı yasaklandı: Bakanlık piyasadan toplatılmasına karar verdi
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Aranan 65 suçlu Türkiye'ye iade edildi
Ünlü isimlerin uyuşturucu testi sonuçları belli oldu
Seda Sayan: Öngörüsü yüksek bir kadınım, Haluk Levent bana güven vermedi
Emniyet'in 46 yıllık yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı