Koronavirüste yeni dalga endişesi: 2-3 hafta sonra Türkiye'de…

Koronavirüsle mücadele sürerken Avrupa'dan gelen yeni haberler endişe yarattı. Avrupa, Omicron'un alt varyantı olan BA.2 dalgasını yaşarken, yeni dalganın Nisan ayında Türkiye gelmesinden korkuluyor.

Koronavirüste yeni dalga alarmı yaşanıyor. Avrupa'da görülen ve hızla yayılan Omicron’un alt varyantı olan BA.2, korkuttu. Uzmanlar bu yeni dalganın 2-3 hafta sonra Türkiye’ye ulaşmasından korkuyor. 

KORONAVİRÜSTE YENİ DALGA
Avrupa’da başlayan yeni dalga yakından takip ediliyor. Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; Avrupa’daki yeni dalganın nisan ayında Türkiye’ye ulaşacağı ve vaka artışlarının bu tarihten itibaren görülebileceği tahmin ediliyor.

HATIRLATMA DOZU ÖNEMLİ
Yeni varyantın Omicron’dan farklı bir sonuç doğurmadığı ve hatırlatma dozlarını yaptıranların endişe etmesine gerek olmadığı belirtiliyor. Uzmanlar, önümüzdeki iki haftanın kritik olduğunu dile getiriyor.

TÜRKİYE'DE AŞILANMA SAYILARI
Türkiye’deki günlük aşı sayıları neredeyse durma noktasına geldi. Tüm uyarılara rağmen aşı olanların sayısı hafta içi 40-50 bin, hafta sonu ise 9-10 bine kadar düştü. Türkiye’de hâlen hiç aşı olmamış 18 yaş üstü 4 milyon 200 bin, hatırlatma dozlarını yaptırmayan 25 milyondan fazla kişi bulunuyor.
 

Güncel Haberleri

İstanbul'da Sağanak Hayatı Felç Etti! Caddeler Göle Döndü
Ankaralılar Dikkat! Yasak Bugün İtibarıyla Başladı
Deniz Göktaş'ın tutuklanması dünya basınında
Farah Zeynep Abdullah'tan Deniz Göktaş'a destek: 'Son 23 senedir iktidarın özel bir durumu var'
KKKA kabusu sürüyor... Sivas'ta kene nedeniyle 6. can kaybı yaşandı