Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın bir araya geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yarınki kabineden gelecek ek zam haberine kilitlenmiş durumda.
MASADA EMEKLİ MAAŞLARI VAR
Kabine toplantısının ana gündem maddesinin de emekli maaşlarına yönelik iyileştirmeler olması bekleniyor. Yeni yılda, memur emeklileri yüzde 49.25 oranında zam alırken; SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu oran yüzde 37,57 oldu. Arada 11,7 puanlık fark oluştu. En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Kabine toplantısında gündemde olacak.
ASKERİ OPERASYONLAR VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ MASADA
Toplantının diğer gündem maddeleri ise Pençe Kilit bölgesindeki operasyonlar ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci olacak. Bu kapsamda İstanbul'daki güvenlik zirvesinden çıkan kararlar Kabine'de konuşulacak.