Kurtuluş gününde Macron’u istifaya çağırdılar!

Fransa'nın en önemli ulusal bayramı Bastille Günü'nde düzenlenen askeri törenin görkemini, Macron'a yönelik yuhalamalar ve istifa çağrıları bastırdı.

Fransa’da Sarı Yelekler protestoları 35. haftayı devirirken, en önemli ulusal bayram da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u protesto platformuna dönüştü.

Sputnik’teki habere göre başkent Paris’teki görkemli askeri geçit töreni öncesi Macron’u yuhalayan protestocular, cumhurbaşkanlığından istifasını talep etti.

Polis göstericilere sert müdahale etti. Reuters

Macron diğer Avrupalı liderlerin de katılımıyla askeri geçit töreni sırasında gövde gösterisi yapmaya çalıştı. Ama protestolar bütün sesleri bastırdı.

Tören sonrası Champs Elysees’yi işgal ederek Macron’u protesto eden eylemcileri dağıtmak için polis gözyaşartıcı gaz kullandı.

Eylemciler sokaklara konulan bariyerleri yıkıp barikat kurarak Sarı Yelekler hareketinin sloganlarını attı.

Polisle eylemciler arasındaki çatışmalarda yaralananlar oldu.

Güncel Haberleri

Narin Güran’ın babası Ankara yolunda: “Kızımın hakkı yerdedir”
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine büyük operasyon: 201 kişi gözaltında
Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’a ev hapsi verildi, 2 kişi tutuklandı
Kobra Murat dehşeti yaşadı: “1 milyon dolar istiyorlar, ailemi kaçırmakla tehdit ettiler”
İsrail Bağlantısı Ortaya Çıktı, 1,5 Milyar Liralık Mal Varlığına El Konuldu