Mahsur kalan balıklara Toma'lı müdahale

Iğdır'da merkez Yaycı köyündeki su kanalının yanındaki tahliye kanalında suyun çekilmesi nedeniyle mahsur kalan binlerce balık için Toma ile su sıkıldı.

Iğdır'da merkez Yaycı köyündeki su kanalının yanındaki tahliye kanalında suyun çekilmesi nedeniyle mahsur kalan binlerce balık için TOMA ile su sıkıldı.

Geçen yıl Eylül ayında suyu kesilen kanalın içinde kalan balıklar, 6 ay boyunca gölet haline gelen ve oksijensiz kalan suda yaşam mücadelesi verdi. Havaların ısınıp suların iyice çekilmesi ile karaya vuran binlerce balık ölmek üzereyken itfaiye ve polisten yardım istendi. Yapılan ihbar sonucu olay yerine giden doğa koruma ekipleri, balıkları önce damacanaların içine koymayı düşündü ancak binlerce balığı bu şekilde kurtaramayacakları için Iğdır Belediyesi'nin itfaiye aracı ve TOMA ile kanala su bırakma kararı aldılar. İtfaiye araçları yaklaşık 30 ton suyu su kanalına bıraktı. Daha sonra TOMA ile kanalın içindeki göllete tazyikli su boşaltıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, "Bu balıklar 5-6 aydır burada mahsur kalmışlar, üremişler çoğalmışlar. Bize yapılan ihbar sonucu olay yerine geldik. Kanalda caner, sazan ve kara balık türü var. Su ortamı oluşturarak kurtardık sayılır. Balıkları toplayıp Aras Nehri'nin kenarına bırakacağız. Belediye ve emniyet müdürlüğüne teşekkür ederiz" dedi. 

Güncel Haberleri

Şanlıurfa depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan açıklama: Daha büyük deprem bekleniyor mu?
Ev yapımı konserve hazırlayanlar dikkat: Bu hata ölümcül olabilir
Şanlıurfa’da okullar tatil mi? Valilikten deprem sonrası açıklama
Şanlıurfa’da 5,4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda ilde hissedildi
Dusan Vlahovic’ten Serenay Sarıkaya hamlesi! Sosyal medyada gündem oldu