Mansur Yavaş, depremin ilk gününde yaşanılanları anlattı: "AFAD koordine edemeyince bastık kendimiz gittik"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, depremin ilk gününde AFAD'ın koordinasyonsuzluğu nedeniyle vakit kaybettiklerini bir süre sonra deyim yerindeyse deprem bölgesine "basıp gittiklerini" söyledi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Fatih Portakal'ın Youtube kanalına konuk oldu. Deprem bölgesine ilk günden yardım için hareket eden ABB ekiplerinin depremin ilk gününde başına neler geldiğini anlatan Yavaş, AFAD'ın harekete geçmek için talimat beklediğini, koordinasyon konusunda da büyük sorunlar yaşandığını şu sözlerle anlattı:

"BİR AN EVVEL GÖSTERMEK İSTİYORUM DEDİM"

"İlk ekibimizi gönderdik. İkinci ekibimiz çok uzun süre bekledi. Epey bir tartışma çıktıktan sonra kafamıza göre gönderdik. AFAD'a sorduk "alamayız şimdi" dediler. Birinci günde. Biz kendimiz gönderdik daha sonra. Hazır bekliyoruz, "alamayız" dediler. Israr ettiler. Ben bir an evvel göndermek istiyorum dedim. Bir kaç defa söyledik, baktık sonuç alamıyoruz, hemen kendimiz yönlendirdik. Bastık gittik, evet."

Gündem Haberleri

DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak
Bayramda sofralara dikkat: 'Kontrolsüz et tüketimi kalp krizi riskini artırabilir’